Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVMW straks voor alle sociale professionals

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW) verandert van naam en gaat de Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW) heten. Met deze naamsverandering moet duidelijk worden dat niet alleen maatschappelijk werkers lid kunnen worden maar alle beroepsgroepen in het sociaal domein.
NVMW

De naamswijziging wordt definitief wanneer de statuten zijn aangepast. Dit staat gepland op de Algemene Ledenvergadering van 25 juni. Naast maatschappelijk werkers worden steeds meer professionals uit andere beroepsgroepen in het sociaal domein lid van de vereniging, zoals jeugdzorgwerkers en sociaal agogen. Ook de veranderingen door de transities vragen om een nieuwe positie van de beroepsvereniging, legt de NVMW uit.

Het beroepsgeheim voor sociale professionals komt onder druk te staan nu de gemeenten nieuwe zorgtaken krijgen. Dat zegt Lies Schilder, directeur van de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers (NVMW). lees hier meer >>

Beroepsvereniging

De Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers behartigt sinds 1946 de belangen van professionals in het sociaal werk. De vereniging ontwikkelt beroepsstandaarden, geeft informatie en zorgt dat leden zich aan de beroepscode houden.

Jeugdzorgwerkers komen terecht in de hiërarchische ambtelijke cultuur met de transitie. Dan kun je terugvallen op de beroepscode, volgens de Nederlandse Vereniging van Maatschappelijk Werkers. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.