Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Nieuw blad voor onderkant van de samenleving

In een oplage van 32.000 stuks verschijnt dinsdag het nieuwe magazine Ja! Het blad dat omhoogkijkt. Volgens initiatiefnemer en hoofdredacteur Sander de Kramer is het bedoeld voor 'alle mensen die (tijdelijk) moeite hebben om zich in onze snelle, complexe maatschappij staande te houden'.
Nieuw blad voor onderkant van de samenleving

Het blad wordt gratis verspreid door voedselbanken, in verzorgingshuizen, door Humanitas en Resto’sVanHarte. Volgens de initiatiefnemers, De Kramer c.s., is het blad hard nodig: ‘We merken nog steeds dat heel veel mensen die in armoede leven, de weg naar de instanties niet kunnen vinden. Met dit magazine hopen wij hun de weg te wijzen.’ Schrijver en journalist Sander de Kramer werd bekend als hoofdredacteur van de Straatkrant. In 2009 won hij de Laurenspenning. Deze wordt sinds 1959 uitgereikt aan personen of instanties als blijk van waardering voor hun inzet voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam.

Reportage
In het eerste nummer van het maandblad is onder meer een reportage te lezen over een dierenarts voor minima. Chef-kok Herman den Blijker geeft een lowbudgetrecept en styliste Xandra Brood laat zien dat leuke kleding niet veel geld hoeft te kosten.

Bron: ANP / ANP Photo

1 REACTIE

  1. Je krijgt een stempel als je je ergens aanmeldt. Als je geen banden hebt en geen protectie krijgt en niet het geluk van vriendjespolitiek en connecties hebt dan val je buiten de boot met een stempel. Met dat je al bijvoorbaat specifieke kenmerken krijgt door mensen die bij instanties werken. Vandaar ben ik tegen het establishment. Die mensen als nummer ziet en niet als individu met mogelijkheden en niet met zelf bedachte beperkingen die mensen hun al bijvoorbaat geven. En niet naast hun staan maar boven hun staan. Als je er al aan komt dan weten ze al genoeg en beoordelen je op je uiterlijke kenmerken en niet op je innerlijke kenmerken. En kijken ook naar het verleden en dan geven ze je al bijvoorbaat een stempel. En dan kun je je er niet tegen verdedigen want hun eenmaaal ingenomen standpunten trekken ze nooit weer in. Je blijft dan zo.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.