Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MOgroep Jeugdzorg wordt Jeugdzorg Nederland

Jeugdzorg Nederland is de nieuwe naam voor de ‘oude’ branchevereniging voor jeugdzorgorganisaties: MOgroep Jeugdzorg. De nieuwe missie is een integraal antwoord voor opgroei- en opvoedproblemen en een toegankelijke jeugdzorg door goede samenwerking.
MOgroep Jeugdzorg wordt Jeugdzorg Nederland

Jeugdzorg Nederland behartigt de belangen van ondernemers in de jeugdzorg en treedt op als werkgeversorganisatie. Bijna alle organisaties, die vallen onder de Wet op de jeugdzorg, zijn lid. Jeugdzorg Nederland komt voort uit de brancheorganisatie MOgroep Jeugdzorg. De nieuwe missie is om kinderen en opvoeders met opvoed- en opgroeiproblemen te begeleiden zodat zij in de maatschappij participeren. Uitgangspunt is: één kind, één gezin, één plan.

Splitsing
Het bestuur van de MOgroep heeft in september 2010 besloten om per 1 januari 2011 de drie brancheafdelingen – Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, Kinderopvang en Jeugdzorg – te verzelfstandigen. MOgroep Jeugdzorg gaat nu verder onder de naam Jeugdzorg Nederland.

Jeugdzorgorganisaties
Jeugdzorg Nederland verenigt alle jeugdzorgorganisaties die vallen onder de Wet op de jeugdzorg. Onder de leden zijn 61 organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp, 15 Bureaus Jeugdzorg en 40 organisaties die de Jeugdzorg-cao volgen.

Jeugdzorg Nederland heeft een nieuwe website:

www.jeugdzorgnederland.nl

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Jeugdzorg Nederland

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.