Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk verruiming leenstelsel inburgering

Minister Gerd Leers (Integratie) gaat bestuderen of ook vrijwillige inburgeraars gebruik kunnen maken van het sociale leenstelsel voor de inburgeringsplichtigen. Die kunnen daaruit goedkoop lenen om hun inburgering te bekostigen.
Mogelijk verruiming leenstelsel inburgering

In de Kamer gingen dinsdag stemmen op om de leningen ruimer ter beschikking te stellen. Leers beloofde woensdag de mogelijkheden voor EU-burgers en Turken te onderzoeken. Belangrijk punt in zijn onderzoek is de financiële consequentie van een verruiming.


Schuldenlast

De oppositie heeft moeite met de schuldenlast waarmee de inburgeringsplichtigen worden opgezadeld, maar Leers vindt dat er wel wat tegenover hun opname in ons land mag staan. ‘Ik ben niet onbarmhartig.’ Hij gaat ook op zoek naar een methode voor maatschappelijke ondersteuning van asielgerechtigden door gemeenten.

Taal

Leers voelt niets voor het idee van de PVV om de vereiste kennis van de Nederlandse taal te verhogen naar het niveau dat als B1 bekend staat. Dat niveau halen veel oorspronkelijke Nederlanders volgens hem ook niet.

 

 

 

 

 

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.