Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Misschien geen gedwongen ontslag bij Philadelphia’

Vakbond Abvakabo heeft goede hoop dat de reorganisatie van zorginstelling Philadelphia zonder gedwongen ontslagen kan worden uitgevoerd. Bestuurder Jan Kramer heeft dat donderdag gezegd.
'Misschien geen gedwongen ontslag bij Philadelphia'

Volgens de huidige plannen moeten 330 van de 9500 banen van de mega-instelling worden geschrapt. Tachtig medewerkers zouden via gedwongen ontslag op straat komen te staan, de rest van de functies zou via natuurlijk verloop verdwijnen. Volgens Kramer is er in grote lijnen overeenstemming bereikt met de werkgever over een reorganisatie zonder gedwongen ontslagen. ‘Maar we zijn er nog niet helemaal uit.’

Wanbestuur
Philadelphia praat vrijdag opnieuw met de vakbonden over het reorganisatieplan. Philadelpia staat aan de rand van de financiële afgrond na jarenlang wanbestuur. De instelling probeert uit de zorgen te komen door onroerend goed te verkopen en een ingrijpende reorganisatie door te voeren.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.