Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister stelt eisen aan gescheiden inburgering

Migranten moeten op inburgeringscursussen bekend raken met het principe van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook in huiselijke kring. Integratieminister Eberhard van der Laan heeft alle gemeenten een brief gestuurd waarin hij de steden daarop wijst.
Minister stelt eisen aan gescheiden inburgering

Dat heeft de minister woensdag laten weten. Volgens Van der Laan mogen gemeenten alleen aparte cursussen voor mannen en vrouwen organiseren als dat de effectiefste weg is om migranten op gelijkheid te wijzen. Aparte cursussen kunnen bijvoorbeeld voorkomen dat vrouwen überhaupt niet komen opdagen bij de lessen.

Ongepast
Meer in het algemeen geldt volgens de minister dat inburgeraars bekend moeten zijn met de relatief ruime denkbeelden die in Nederland sinds enkele tientallen jaren zijn geaccepteerd. Mannen en vrouwen worden verwacht een zelfstandig bestaan opbouwen. Het wordt niet getolereerd personen lastig te vallen die volgens de normen van de inburgeraar ‘ongepast’ gekleed gaan, aldus de minister in de brief.

Van der Laan stelt verder dat hij van de gemeenten wil weten hoe zij omgaan met de aandacht voor gelijkheid in inburgeringscursussen.

Link: Kamerbrief

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.