Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Minder te besteden met nieuwe bijstandswet’

Sommige huishoudens met een bijstandsuitkering dreigen vanaf volgend jaar tientallen procenten minder inkomen te hebben. Dat is een van de conclusies die onderzoeksbureaus Nicis Institute en Ecorys trekken in een studie naar de gevolgen van het kabinetsbeleid die woensdag verscheen.
'Minder te besteden met nieuwe bijstandswet'

Het gaat bijvoorbeeld om eenoudergezinnen met inwonende meerderjarige kinderen, aldus onderzoeker Koos van Dijken. Het kabinet wil vanaf volgend jaar de bijstand toetsen op het inkomen van alle gezinsleden, ook van inwonende kinderen. Is dat inkomen te hoog, dan vervalt de uitkering.

Portemonnee

Het is volgens de onderzoekers nog niet precies vast te stellen hoe veel huishoudens het kabinetsbeleid in hun portemonnee gaan voelen. Het onderzoek inventariseert de effecten van het kabinetsbeleid voor de vier grote steden en de gemeenten die horen bij het netwerk G32. Ook de berekeningen die enkele steden zelf uitvoerden zijn meegenomen in het rapport, aldus Van Dijken.

Bron: ANP/Stock.xchng

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.