Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder daklozen op straat in grote steden

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben minder daklozen die buiten op straat de nacht doorbrengen. In de vier grote steden sliepen afgelopen winter tijdens een gemiddelde nacht naar schatting 250 daklozen buiten. Dat is een daling ten opzichte van vorig jaar, toen de vier steden ongeveer 290 buitenslapers telden.
Minder daklozen op straat in grote steden

Dit blijkt uit een onderzoek van de G4 naar het aantal daklozen in de afgelopen winterperiode. In Amsterdam daalde het aantal buitenslapers van 180 naar 150, in Den Haag ging het van 70 naar 40. In Rotterdam is het aantal buitenslapers toegenomen, van 20 naar 45. In Utrecht is het aantal buitenslapers met 15 stabiel laag gebleven.

Hulpverlening
Bijna driekwart van de daklozen die buiten slaapt heeft geen toegang tot de gestructureerde hulpverlening omdat ze nog niet lang genoeg in de stad verblijven, er nooit officieel hebben verbleven of omdat ze niet voldoen aan de toelatingscriteria voor maatschappelijke opvang.

Kou
Tijdens een periode van extreme kou gelden geen restricties. Politie en hulpverleners begeleiden buitenslapers dan actief naar de nachtopvang waardoor vrijwel niemand buiten slaapt.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.