Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoen extra tegen schooluitval Den Haag

De gemeente Den Haag trekt 1 miljoen euro extra uit om schooluitval tegen te gaan. Dat heeft onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven maandag bekendgemaakt. Met dat geld gaat Den Haag investeren in speciale jongerenbegeleiders, een soepeler overgang van vmbo naar mbo en in zogenoemde TOM-klassen.
Miljoen extra tegen schooluitval Den Haag

TOM staat voor traject op maat. Leerlingen die in de loop van het schooljaar uitvallen of niet op tijd zijn ingeschreven, worden in deze klas opgevangen.

Vakken
Zo hoeven ze niet maandenlang thuis te zitten, wat de kans op definitieve uitval alleen maar groter maakt. TOM-leerlingen houden zich bezig met algemene vakken als taal en rekenen en krijgen intensieve begeleiding met het oog op hun verdere studieloopbaan.

Haagse aanpak
Den Haag heeft al een proef lopen met een dergelijke klas samen met ROC Mondriaan, de grootste aanbieder van mbo-onderwijs in de gemeente. Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs ging maandag een kijkje nemen bij het ROC Mondriaan. Ze zei dat ze de Haagse aanpak als goed voorbeeld ziet voor andere gemeenten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.