Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Methadonverstrekker Zeeland weer op orde

Methadonverstrekker Emergis in Goes en Middelburg heeft de zaken weer op orde. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had Emergis in oktober onder verscherpt toezicht gesteld omdat er onder meer veiligheidsrisico’s waren voor de patiënten en medewerkers. Ook werd de Opiumwet niet goed uitgevoerd en voldeed de ruimte waar methadon werd verstrekt niet aan de eisen, zo constateerde de IGZ.
Methadonverstrekker Zeeland weer op orde
Foto: ANP-Photo/Ilvy Njiokiktjien

De afgelopen maanden heeft Emergis echter voldoende verbeteringen doorgevoerd volgens de IGZ, zodat het verscherpte toezicht niet meer nodig is. De methadon wordt nu op naam en per verstrekkingsmoment geleverd en de apotheker is betrokken bij het opstellen en aanpassen van werkinstructies die voor alle medewerkers aantoonbaar toegankelijk zijn.

Werkwijze

De methadon is opgeslagen in een aparte afgesloten kamer in een afgesloten kast en alle locaties beschikken over een werkwijze waarmee een medicatieoverzicht per patiënt kan worden geleverd. De inspectie heeft deze verbeteringen tijdens onaangekondigde bezoeken aan de methadonposten vastgesteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.