Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Methadonbus maakt plaats voor zorgcentrum verslaafden

De methadonbus in de Rotterdamse deelgemeente Charlois gaat weg. In ruil daarvoor krijgt Rotterdam Zuid in de loop van dit jaar een centrum waar verslaafden betere en uitgebreide zorg krijgen.
Methadonbus maakt plaats voor zorgcentrum verslaafden

Dat zijn de gemeente Rotterdam, zorginstelling Bouman GGZ, Leger des Heilsen deelgemeente

Charlois overeengekomen. Zij willen de verslaafden meer bieden dan alleen hun dagelijkse portie methadon. Het centrum in Charlois van het Leger des Heils, nu Het Baken, gaat het Medisch Sociaal Centrum Zuid heten.

Zorg en dagbesteding
Bouman GGZ zal hier de poliklinische behandeling, begeleiding en activering van verslaafden uit Rotterdam Zuid verzorgen. De zorg van dit centrum is bedoeld voor geregistreerd verslaafden en bestaande cliënten van de methadonbus. Het streven is dat iedere cliënt hier reguliere dagbesteding krijgt. Een activeringstraject moet verslaafden die nog niet zover zijn een baan te zoeken hiervoor activeren.

Vermindering overlast
Zij kunnen vanuit een vaste locatie betere zorg krijgen en de eventuele overlast vanuit de vaste locatie is beter beheersbaar, menen de (deel)gemeente, het Leger des Heils en Bouman GGZ.

Maatschappelijke opvang
De nieuwe locatie is een van de onderdelen van de Rotterdamse Maatschappelijke Opvang. De noordoever van de stad beschikt al tien jaar over een dergelijke voorziening. In Rotterdam-Zuid ontbrak zo’n faciliteit.

Ketenaanpak verslaafden
Rotterdam wil met de maatschappelijke opvang een sluitende keten van voorzieningen over de hele stad creëren, waarbij verslaafden in alle fasen van hun ziekte en herstel ondersteuning krijgen. Enerzijds gaat het om woonvoorzieningen met 24-uurs begeleiding, anderzijds om woningen met lichte begeleiding, medische voorzieningen of activeringsprojecten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.