Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Met ouderen in gesprek over levensvragen

Verzorgenden komen veelvuldig in aanraking met vragen over zingeving van hun cliënten. De reacties daarop zijn vaak heel persoonlijk. De ene verzorgende voelt zich machteloos, de ander reageert vanuit de eigen levenservaring of het geloof.
Met ouderen in gesprek over levensvragen

In deze reader stellen de auteurs tien belangrijke levensvragen aan de orde. Zodat zorgverleners ze bij cliënten herkennen en hen kunnen ondersteunen om antwoorden te vinden. Deze reader is samengesteld voor groepsbijeenkomsten, zoals een werkoverleg of teambespreking, van verzorgenden in de ouderenzorg. Doel is hen meer instrumenten te geven als het gaat om levensvragen.

Aan de orde komen levensthema’s als aandacht, zinverlies, onmacht, grenzen aan seksualiteit, dementie en sterven. De bedoeling is dat per bijeenkomst, werk- of teamoverleg een thema wordt behandeld. Elk onderdeel begint met een opdracht om een brug te slaan naar de dagelijkse praktijk. Daarna volgt een column van een van de auteurs om het thema te introduceren. Tijdens de krachttraining die daarop volgt, wordt het thema in de groep besproken onder leiding van een gespreksleider. De dagelijkse praktijk is het uitgangspunt. De levensthema’s zijn goed gekozen en de doelstelling om groepsgesprekken op gang te krijgen over zingeving is praktisch en nuttig.

Titel: Met ouderen in gesprek over levensvragen
Auteurs: M. Mulder en T. Scheeres-Feitsma
Uitgever: Sting en LOC
Prijs: € 12,50 + verzendkosten (te bestellen via levenmetzorg@gmail.com)  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.