Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mentale internettest voor jongeren

Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Amsterdam begint woensdag een campagne om jongeren met psychosociale problemen te bereiken. Op de website Mindmasters.nl kan de jeugd een test doen om te kijken wat de gemoedstoestand is.
Mentale internettest voor jongeren

Volgens de GGZ komt ruim 70 procent van de Amsterdamse jongeren met psychosociale problemen niet in aanraking met gespecialiseerde zorg. Met de campagne wil de GGZ haar website onder de aandacht. Volgens de instantie kan de jeugd op het internet algemene informatie krijgen over psychosociale onderwerpen. En wie wil kan zonder al te veel gedoe in contact komen met hulpverleners.

Test
Via een korte test op internet ontdekken jongeren wat hun gemoedstoestand is. De site biedt verder een veel informatie en korte video’s over het gebruik van bijvoorbeeld alcohol en wiet. Ook is er veel te lezen over angsten en depressie.

Stigmatisering
Volgens de GGZ is het lastig jongeren te bereiken met gezondheidsadvies over mentale kwesties. Jongeren zijn bang voor stigmatisering. Eenmaal op de website Mindmasters.nl kunnen jongeren via e-mail en een chatfunctie direct contact opnemen met professionals.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.