Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer loopbaanbegeleiding voor prostituees

De gemeente Amsterdam denkt de komende anderhalf jaar tweemaal zo veel prostituees dan voorheen te kunnen helpen die uit het vak willen stappen. Dat is mogelijk door een rijksbijdrage van 1,7 miljoen euro.
Meer loopbaanbegeleiding voor prostituees

Met het geld wil de stad 220 vrouwen begeleiden naar een nieuw leven. Het kan zowel gaan om slachtoffers van mensenhandel als om prostituees die gewoonweg een andere baan willen. Dat bevestigde een woordvoerder van wethouder Marijke Vos (zorg) donderdag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

Huisvesting
Het Amsterdams Coördinatiepunt Mensenhandel (ACM) en het vorig jaar opgerichte Prostitutie en Gezondheidscentrum P&G292 boden al loopbaantrajecten aan. Daarin krijgen (ex-)prostituees ondersteuning op het gebied van huisvesting, financiën, praktisch functioneren en werk. Door de bijdrage kan het ACM in 2009 nog dertig en in 2010 vijftig vrouwen begeleiden. Tot nu toe waren dit er gemiddeld 21 per jaar. P&G292 heeft tot april 48 sekswerkers kunnen helpen. Dat kunnen er nu 70 per jaar worden, aldus de zegsvrouw. Ze denkt dat de behoefte groot genoeg is. ‘Het ACM heeft aanmeldingen moeten weigeren. Er waren meer mensen die ervan gebruik wilden maken, dan tot nu toe mogelijk was.’

Het rijk heeft voor meerdere gemeenten geld beschikbaar in het kader van de regeling uitstapprogramma’s prostituees.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.