Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer kinderen in pleeggezin

In de periode 2008-2009 is het aantal kinderen dat bij een pleeggezin woont, gestegen met 10 procent. De stichting Pleegzorg Nederland heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Volgens de stichting heeft een SIRE-wervingscampagne goed gewerkt.
Meer kinderen in pleeggezin

Het aantal kinderen dat bij pleegouders verbleef, steeg met bijna negenduizend tot 23.355.Volgens de organisatie steeg niet alleen het aantal pleegkinderen, maar nam ook het aantal pleegouders toe. Vorig jaar kwamen er bijna drieduizend pleegouders bij.

Gedragsproblemen

Het blijkt dat vooral kinderen met ernstige emotionele- of gedragsproblemen moeilijk zijn te plaatsen. Eind vorig jaar stonden 568 van deze kinderen op de wachtlijst.

Pleegzorg organiseert sinds kort speciale avonden waarbij medewerkers een totaalbeeld van een kind schetsen. De potentiële pleegouders krijgen dus niet alleen informatie over de problemen die het kind heeft, maar bijvoorbeeld ook over zijn of haar talenten en hobby’s. Volgens Pleegzorg Nederland leidt deze aanpak soms tot extra plaatsingen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier

voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en

opinies, neem hier een abonnement op Zorg +

Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.