Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer jeugdzorg rond gezin

Er wordt meer hulp geboden aan jongeren door Jeugdzorgorganisaties, maar dat is vaak minder ingrijpend en met minder dwang dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de Brancherapportage Jeugdzorg van Jeugdzorg Nederland, die dinsdag wordt gepubliceerd.
Meer jeugdzorg rond gezin

Zo is er in 2010 vijftien procent meer jeugdhulp ingezet in vergelijking met 2009. Daarbij wordt de hulp gericht in en naast het gezin, waardoor er minder uithuisplaatsingen hebben plaatsgevonden. Ook blijkt dat als de hulp binnen het gezin niet toereikend is, een kind vaker in een pleeggezin wordt geplaatst en minder snel in een jeugdzorgaccommodatie.

Vrijwillige hulp
In de rapportage staat ook dat in 2010 meer contact is opgenomen met het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. Vooral het aantal onderzoeken is daardoor gestegen en ook wordt er vaker vrijwillige hulp gestart, met toestemming van de ouders. Er wordt daardoor minder vaak een verzoek ingediend bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Gedaald
Zowel het aantal jongeren met een jeugdbeschermingsmaatregel als een jeugdreclasseringsmaatregel stabiliseert. Het aantal kinderen in een Justitiële jeugdinrichtingen is sterk gedaald.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.