Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer GHB-verslaafden zoeken behandeling

Bij verslavingsinstellingen kloppen steeds vaker verslaafde GHB-gebruikers aan. Volgens haar jaarverslag behandelde de Brabantse verslavingszorginstelling Novadic-Kentron in de tweede helft van vorig jaar vijftig verslaafden. Het half jaar ervoor ging het nog om enkele mensen. De toename is in het hele land waarneembaar, verklaarden directeur Roel Hermanides en veldwerker Charles Dorpmans dinsdag.
Meer GHB-verslaafden zoeken behandeling

GHB is een narcosemedicijn dat eind vorige eeuw in zwang raakte als roesmiddel. Volgens Dorpmans begon het gebruik op kinky seksfeesten, later op afterparty’s en in het reguliere uitgaanscircuit. Tegenwoordig ziet hij dat hangjongeren het middel gebruiken. Vanwege de verminderde beschikbaarheid van xtc kiezen feestgangers vaker voor GHB, denkt Dorpmans.

Directeur Hermanides verklaart de toename van het aantal behandelingen deels uit doorverwijzingen vanuit de rest van het land naar Brabant waar Novadic-Kentron als een van de weinige instellingen een behandelmethode ontwikkelde. Onder intensieve begeleiding worden de veelal jonge verslaafden (tot 25 jaar) opgenomen en krijgen ze onder doktersbegeleiding GHB in steeds kleinere doses toegediend.

Link: Wikipedia, 4-hydroxybutaanzuur, Novadic-Kentron, netwerk voor verslavingszorg, Wat gebruik jij in de K5

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.