Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer GHB-vergiftigingen in ziekenhuis

Het aantal mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen met een GHB-vergiftiging, is in de periode 2004-2009 verviervoudigd. Vorig jaar werden in totaal 1200 mensen opgenomen die de partydrug hadden geslikt. Dat meldde de Stichting Consument en Veiligheid zondag.
Meer GHB-vergiftigingen in ziekenhuis

De meeste behandelingen (59 procent) vinden in het weekend plaats. Het gaat vooral om mannen. Iets meer dan de helft van de slachtoffers is tussen de 20 en 29 jaar oud, een op de vijf is 30 tot 39 jaar en 14 procent tussen de 15 en 19 jaar. Veel patiënten hebben niet alleen GHB gebruikt, maar ook alcohol of andere drugs, zoals XTC of cocaïne.

Voorlichting
De Stichting Consument en Veiligheid wil dat er meer voorlichting komt over GHB. Volgens de stichting heeft de partydrug een te positief imago; ‘Het is goedkoop, eenvoudig te verkrijgen, mensen worden er los en vrolijk van en houden er geen kater aan over. Dat moet worden bijgesteld naar de realiteit: GHB is verslavend en kan zelfs levensbedreigend zijn.’

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.