Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer geld voor aanpak Antilliaanse jongeren

Minister Ella Vogelaar van Integratie wil het budget voor de aanpak van Antilliaanse probleemjongeren verdubbelen naar jaarlijks 9 miljoen euro. Zij gaat daarmee in op een advies van de Taskforce Antilliaanse Nederlanders.
Meer geld voor aanpak Antilliaanse jongeren

Vogelaar zegt dat zij zich inzet voor een verdubbeling van het budget tegen de extreme schooluitval, verslaving en criminaliteit onder Antilliaanse jongeren. De bewindsvrouw geeft echter ‘geen garantie’.

Programma’s
In het advies dat de Taskforce dinsdag heeft uitgebracht, staat verder dat 6 grote steden ‘massieve, structurele, meerjarige’ programma’s moeten opzetten om de problemen met Antilliaanse jongeren aan te pakken. Het kabinet moet desnoods door ‘drang en dwang’ Antilliaanse probleemjongeren weer op het rechte pad brengen.

Grote steden
Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Tilburg en Dordrecht. In deze plaatsen wonen in totaal 21.000 Antillianen die na 1995 naar Nederland zijn gekomen. Velen van hen zijn nauwelijks opgeleid en komen van Curaçao.

Gezinsproblematiek
De steden moeten de gezinsproblemen van de jongeren oplossen, hen op school houden en vervolgens aan het werk krijgen, luidt het advies van de taskforce onder leiding van Hans Andersson. Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OcaN) verwelkomt de conclusies.

Opstelten
Ook de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten, sprekend namens de 21 gemeenten met veel Antilliaanse inwoners, onderschrijft het advies. Hij benadrukt wel dat niet alle Antillianen over één kam geschoren moeten worden. ‘Wij houden van onze Antilliaanse gemeenschap.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.