Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer behoefte aan warm sociaal netwerk’

Een kwart van de Nederlanders mist in mindere of meerdere mate een echte goede vriend of vriendin. Meer mensen willen graag vaker uitgenodigd worden om mee te gaan naar een borrel, etentje of feestje. Vrouwen missen vaker die gezelligheid dan mannen. Dat blijkt een onderzoek van de Zonnebloem en de Coalitie Erbij (samenwerking van 30 maatschappelijke organisaties) in het kader van de Week van de Eenzaamheid die donderdag begint.
'Meer behoefte aan warm sociaal netwerk'

Verder blijkt dat ongeveer 30 procent ontevreden is over de sociale steun die ze krijgen. Meer dan de helft van de geënquêteerden geeft aan dat ze niet veel mensen hebben op wie ze werkelijk kunnen vertrouwen. Veel Nederlanders geven aan zich regelmatig in mindere of meerdere mate eenzaam te voelen. Velen die zich nu erg eenzaam voelen, verwachten ook in de toekomst vaker eenzaam te zijn.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.