Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer aandacht voor studeren met beperking’

Universiteiten en hogescholen moeten meer aandacht besteden aan toegankelijkheid van het onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Dat staat in het rapport: “Onbelemmerd studeren” dat de Onderwijsinspectie maandag heeft gepubliceerd.
'Meer aandacht voor studeren met beperking'

Naast de fysieke toegankelijkheid van bijvoorbeeld de collegezalen onderzocht de inspectie onder meer hoe studenten met een beperking worden voorgelicht en begeleid. Ook keek zij naar de mogelijkheden tot aanpassing van curriculum, stage en toetsing.

Criteria
Het aanbod en de kwaliteit van voorzieningen bleek sterk uiteen te lopen, zowel tussen als binnen onderwijsinstellingen. Geen van de onderzochte universiteiten en hogescholen voldoet op alle criteria aan de eisen die de inspectie in overleg met deskundigen uit het onderwijsveld heeft opgesteld.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP / foto: Stockexchange

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.