Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mbo-opleiding gehandicaptenzorg gestart

Het Regio College in Purmerend is gestart met een mbo-opleiding die zich specifiek richt op gehandicaptenzorg. Zowel de zorg aan verstandelijk als aan lichamelijk gehandicapten staat in deze studie centraal.
Mbo-opleiding gehandicaptenzorg gestart

Binnen de cursus werken het Regio College en drie zorginstellingen voor gehandicapten in Zaanstreek-Waterland samen, namelijk Prinsenstichting, Odion en Stichting Woonvoorzieningen Lichamelijk Gehandicapten.

Professionalisering
De drie regionale instellingen hebben het Regio College gevraagd een opleiding in het leven te roepen die gericht is op gehandicaptenzorg. Op die manier willen verdere professionalisering van hun medewerkers.

Z-opleiding
De opleiding nadert de oude z-opleiding, stelt Chris Willemse van het Regio College. ‘De opleiding combineert verpleging en verzorging met pedagogische belegeleidingsaspecten. Het bevat meer kennis, activiteiten en handelingen die gericht zijn op verzorg- of verpleegtechnische handelingen.’

Medewerkers zorginstellingen
De studenten werken allemaal al bij een van de zorginstellingen. Zij zullen daarnaast een dag in de week lessen volgen bij het Regio College. Als alles goed gaat, kunnen de 26 studenten over drie jaar hun mbo-diploma in ontvangst nemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.