Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Master-opleiding Jeugdzorg bij Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim wil in het collegejaar 2013/2014 een hbo-master Jeugdzorg gaan aanbieden. De Hogeschool, met vestigingen in onder meer Zwolle, Lelystad en Utrecht, gaat daarvoor samenwerken met de Hogeschool Leiden die de opleiding al sinds 2008 aanbiedt.
Master-opleiding Jeugdzorg bij Hogeschool Windesheim

Windesheim zegt mensen op te willen leiden voor complexe en nieuwe taken in de jeugdzorg. ‘De Nederlandse samenleving verwacht veel van de Jeugdzorg; professionalisering is nodig om de best mogelijke kwaliteit te kunnen blijven leveren en de resultaten voortdurend te verbeteren.’

Kennis delen
Hogeschool Leiden deelt de opgedane ervaring en kennis met Windesheim. De hogeschool kan dat gebruiken bij de aanvraag van accreditatie voor de eigen opleiding. Ook stelt Leiden onderwijsmateriaal beschikbaar. In de toekomst willen de beide hogescholen dat verder ontwikkelen.

Professionals
De nieuw te starten masteropleiding wordt een deeltijdstudie van twee jaar. De vraagstukken waar professionals in de praktijk voor staan, vormen het uitgangspunt. Daarnaast worden de studenten intensief begeleid bij het vertalen van recente theorieën, inzichten en onderzoeksresultaten naar de praktijk.

Bron: ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.