Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van Rijn wordt staatssecretaris VWS

De nieuwe ministersploeg van VVD en PvdA lijkt rond te zijn. Volgens ingewijden wordt Martin van Rijn staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Edith Schippers blijft minister van VWS.
Martin van Rijn wordt staatssecretaris VWS

Martin van Rijn is nu nog topman van pensioenuitvoorder PGGM. Hij was van 2003 tot 2008 directeur-generaal Gezondheidszorg  bij VWS. Van Rijn was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Eerder werkte hij onder meer bij de ministeries van VROM en BZK.


Formatie

De Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher is aangewezen als vicepremier en minister van Sociale Zaken. Ook oud-staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker komt terug naar het Binnenhof. Zij het op een andere post: minister van Onderwijs. Volgens mediaberichten zou de Haagse VVD-wethouder Sander Dekker staatssecretaris van Onderwijs worden. Haagse bronnen onderstrepen dat in een formatie op het laatste moment nog van alles kan verschuiven.

Bron: ANP/ANPpp-Photo/Erik van ’t Woud

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.