Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Martin van Rijn is nieuwe voorzitter Espria

Martin van Rijn is vanaf vrijdag de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van Espria, een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie Woonzorg Nederland en zorgaanbieders Philadelphia en Evean. Hij volgt Elco Brinkman op, die is afgetreden vanwege het debacle bij samenwerkingspartner Philadelphia.
Martin van Rijn is nieuwe voorzitter Espria

De 53-jarige Van Rijn is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur van PGGM, pensioenfonds voor de zorg- en welzijnsectoren. Van Rijn heeft zijn sporen verdiend in de wereld van volkshuisvesting, financiën, binnenlands bestuur en zorg. ‘Het zal in de toekomst steeds meer nodig zijn om wonen en zorg te combineren. Graag help ik Espria om daar een duurzame invulling aan te geven’, aldus de kersverse voorzitter.

Bedrijfsvoering
Van Rijn was van 2003 tot 2008 directeur-generaal Gezondheidszorg  bij VWS. Hij was verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet. Eerder werkte hij onder meer bij de ministeries van VROM en BZK. Bij Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deed Van Rijn onderzoek naar het verbeteren van de bedrijfsvoering binnen het ministerie. Het onderzoek lag ten grondslag aan een grote organisatieverandering.

Aanvullende zorg
Espria is een samenwerkingsverband tussen woningcorporatie Woonzorg Nederland en zorgaanbieders Philadelphia en Evean Bij Espria werken ongeveer 38.000 mensen. Naast de verzekerde zorg die Espria biedt, kent de organisatie een vereniging met 900.000 leden, die een beroep kunnen doen op aanvullende zorg en diensten.

Lees ook: Reclamevrouw Greet Prins nieuwe bestuurder Philadelphia

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/VWS/Foto: VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.