Wie leest wat: Mariëtte Vos-Lambooy, Het smelt

‘Op een ijzige, afstandelijke manier worden flarden van Eva’s jeugd in een klein, Vlaams dorp beschreven. Hoe ze altijd met twee jongens speelt, omdat er verder geen leeftijdsgenootjes zijn op school en in het dorp. Die verhalen worden afgewisseld met het heden, waarin Eva als jongvolwassene een blok ijs meevoert in de achterbak van haar auto.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Achter deze gebeurtenissen ligt het echte verhaal verscholen: over het incapabele gezin waarin ze opgroeit. Met een agressieve vader die Eva al meteen in het begin van het boek de strop aan de balk in de schuur laat zien. Ze mag er met niemand over praten. Met haar zusje dat last heeft van netheidswaanzin. En haar alcoholistische moeder, die dagen haar bed niet uitkomt. Eva is de sterkste in het gezin. Ze helpt haar zusje in slaap komen en zorgt dat er wordt gegeten. Opvallend is hoeveel er wordt afgedekt. Door de

0
35

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.