Wie leest wat: Harry Dijkstra, Doorbreek de cirkel

‘Verplichte literatuur voor elke manager, dat is het boek Doorbreek de cirkel van Arend Ardon, gebaseerd op zijn promotieonderzoek naar verandermanagement. Wat blijkt? Managers snappen niet waarom hun medewerkers niet meewerken aan veranderingsprocessen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0033-x/MediaObjects/12449_2018_33_Fig1_HTML.jpg‘Verplichte literatuur voor elke manager, dat is het boek Doorbreek de cirkel van Arend Ardon, gebaseerd op zijn promotieonderzoek naar verandermanagement. Wat blijkt? Managers snappen niet waarom hun medewerkers niet meewerken aan veranderingsprocessen. Maar ze vergeten hun eigen aandeel. Onbewust blokkeren ze namelijk het veranderingsproces. Ik herken dat wel. Bij Het Poortje willen we bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid geven aan pedagogisch werkers in de leefgroepen. Hun managers vinden dat spannend – zij zijn immers eindverantwoordelijk. Dus grijpen ze terug op controle houden en vragen de hele tijd aan medewerkers hoe het gaat. Met als gevolg dat deze minder initiatief durven te

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.