Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie leest wat: Harry Dijkstra, Doorbreek de cirkel

‘Verplichte literatuur voor elke manager, dat is het boek Doorbreek de cirkel van Arend Ardon, gebaseerd op zijn promotieonderzoek naar verandermanagement. Wat blijkt? Managers snappen niet waarom hun medewerkers niet meewerken aan veranderingsprocessen.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0033-x/MediaObjects/12449_2018_33_Fig1_HTML.jpg‘Verplichte literatuur voor elke manager, dat is het boek Doorbreek de cirkel van Arend Ardon, gebaseerd op zijn promotieonderzoek naar verandermanagement. Wat blijkt? Managers snappen niet waarom hun medewerkers niet meewerken aan veranderingsprocessen. Maar ze vergeten hun eigen aandeel. Onbewust blokkeren ze namelijk het veranderingsproces. Ik herken dat wel. Bij Het Poortje willen we bijvoorbeeld meer verantwoordelijkheid geven aan pedagogisch werkers in de leefgroepen. Hun managers vinden dat spannend – zij zijn immers eindverantwoordelijk. Dus

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.