Onderzoek: Vrijwilligers waardevol voor onveilige gezinnen

Kunnen vrijwilligers iets betekenen voor gezinnen waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen worden bedreigd? Lukt dat bij zo’n zware doelgroep? Onderzoek van Humanitas wijst uit dat het kan en veel oplevert.

In samenwerking met Adviesbureau VanMontfoort zette Humanitas het project Wel Thuis op. Anderhalf jaar lang werden 133 gezinnen ondersteund door in totaal 153 vrijwilligers. Voor Monique Verboven is het evaluatieonderzoek een grote stimulans om met Wel Thuis de boer op te gaan.

Waarom wilden jullie dit uitproberen?
‘Het begon voor ons bij een lezing van Adri van Montfoort (toentertijd lector jeugdzorg en jeugdbeleid, red.). Hij sprak over de terugkeer van regie naar de gezinnen door het inzetten van gewone burgers. Wij hadden ervaring met het ondersteunen van (ex-)gedetineerde moeders door vrijwilligers, een gecompliceerde doelgroep. Zouden we als vrijwilligersorganisatie ook iets

0
87

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder