Voor de rechtbank: Pedofielen verdedigen

Wie verdacht wordt van een zedenmisdrijf zoals pedofilie, is daar schuldig aan, denken veel mensen. Dus hoe halen advocaten het in hun hoofd om zo iemand bij te staan?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12449-018-0025-x/MediaObjects/12449_2018_25_Fig1_HTML.jpgIk sta minderjarigen bij die te maken krijgen met justitie, maar daarnaast help ik ook meerderjarigen. Sommige mensen kunnen zich niet voorstellen dat ik überhaupt verdachten bijsta; in hun ogen staat namelijk al vast dat deze mensen een misdrijf hebben gepleegd, omdat ze anders niet zouden zijn opgepakt en vervolgd. Als het gaat om verdachten in zedenzaken, is de verontwaardiging over mijn werk vaak nog groter. Steeds vaker krijg ik de vraag of ik ook pedofielen verdedig. Dan kan ik niet volstaan met een kort antwoord; ik moet dat altijd toelichten.

Meestal begin ik met de opmerking dat ik zedenmisdrijven

0
16

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.