Vier deskundigen over verward gedrag: ‘Om te helpen, zijn generalisten nodig’

Recent verscheen het tussenrapport van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag. ‘Zorg, welzijn en veiligheid werken op hun eigen eilandje’ stelt Onno Hoes. Marijke Vos, Dickie van de Kaa en Bauke Koekkoek reageren.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41185-017-0185-1/MediaObjects/41185_2017_185_Fig1_HTML.jpgOnno Hoes, voorzitter van het Schakelteam Personen met Verward Gedrag: ‘Mensen die de grip op hun leven kwijt zijn en een gevaar vormen voor zichzelf en/of anderen, dat is een pittige maar ook diverse doelgroep. Het gaat om een brede groep die varieert van een dementerende mevrouw die met haar rollator langs de snelweg gaat wandelen, tot een man die wegens een psychische stoornis en verslaving met een mes gaat zwaaien in een winkelcentrum. Mensen met problemen op meer dan twee levensgebieden. Uit de manier van hulpverlening aan deze doelgroep blijkt dat op het snijvlak van veiligheid, zorg en welzijn

0
617

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.