Venray in verandering: Burgemeester belt psychiater

Venray kent Hans Gilissen als een zachtaardige burgemeester die nooit uit zijn slof schiet. Tot de ochtend van donderdag 22 juni 2017.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Een welbespraakter burgervader vind je in Nederland nauwelijks.’ Dat schreef ik eerder over Hans Gilissen, burgemeester van Venray sinds 2010 en tot 2021. Ik heb hem horen speechen toen hij een opgeknapte voetbalkantine heropende. Toen hij een literaire prijs uitreikte. En toen hij in maart van dit jaar de verbouwde schouwburg opende op de dag dat een van de Venrayse kerkdorpen was opgeschrikt door de moord op een populaire plaatsgenoot. Gilissen was zichtbaar aangeslagen. ‘Het valt mij zwaar om op zo’n moment iets feestelijks te doen als het openen van een schouwburg’, zei hij. ‘Tegelijkertijd valt het me ook licht,

0
69

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.