Uniform in zorg en welzijn terug van weggeweest?

SVRZ in Zeeland was een van de eerste zorgorganisaties die het uniform op de werkvloer afschaften. Maar nu krijgen medewerkers toch weer bedrijfskleding. Geen kil wit goed dit keer, maar hippe outfits van jeansstof. Met een randje schortenbont voor het Zeeuwse karakter. Is hiermee een nieuwe trend ingezet?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Zo’n tien jaar geleden begon het: veel zorginstellingen deden het uniform in de ban. De belangrijkste reden was dat het witte afstandelijke pak niet meer paste bij de kleinschalige zorg en huiselijke sfeer, die steeds meer zijn intrede deed. Daarom mochten medewerkers bij meer en meer instellingen zich niet meer in de witte uniformen vertonen. Ze moesten voortaan in hun eigen kleding werken. Het zorgde voor grote verdeeldheid bij veel personeel in de zorg: de ene groep was er blij mee zich niet meer in het ouderwetse uniform te hoeven hijsen, terwijl de andere er schande van sprak dat het

0
78

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.