Uitspraak onder de loep: Het voordeel van de twijfel

In deze editie aandacht voor de aantoonplicht, naar aanleiding van een boetezaak op grond van de Participatiewet (PW). Een bijstandsgerechtigde verzuimde om verkopen via marktplaats door te geven aan de gemeente. Wat betekende dat voor zijn uitkering? En voor de opgelegde boete?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Sinds 1 januari 2013 kennen we in de Participatiewet (PW) weer een bestuurlijke boete. In het verleden was dit bestuursrechtelijke sanctie-instrument ook al eens van kracht in de sociale zekerheid. Deze werd destijds afgeschaft omdat de wetgever meer heil verwachtte van een aangescherpt afstemmingsregime: de ‘maatregel’ in de volksmond. Echter, de rest van de wetgeving stond niet stil, zo is per 1 juli 2009 de Vierde Tranche Algemene wet bestuursrecht (Awb) in werking getreden. In deze aanvulling van ons algemeen bestuursrecht is onder andere een aantal algemene bepalingen rond de bestuurlijke boete ingevoerd. Zo spreekt hoofdstuk 5

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.