Toe aan een eigen leven, maar met hulp

In Apeldoorn vormt de opstapwoning de laatste stap naar een ‘normaal’ leven. ‘Ik ken bijna alle honderd opstappers en met de meesten gaat het goed. Voor de buitenwereld zijn zij niet anders dan andere mensen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Klein oogt ze, tenger ook. Jonger dan haar 26 jaar. Whitney lijkt een teer poppetje dat je zo weg kan blazen. En wie weet was dat ook gebeurd als ze niet was terechtgekomen in een opstapwoning in de gemeente Apeldoorn. Een dak boven haar hoofd, vier uur in de week begeleiding van Riwis Zorg & Welzijn, een stabiel bestaan.
De weg naar de opstapwoning ging niet zonder slag of stoot. Toen Whitney bij Riwis aanklopte was ze zwanger en radeloos. Ze was niet tegen het leven opgewassen, laat staan met een kind erbij. Zelf zegt ze dat het komt omdat

0
25

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
25
Mariët Ebbinge
Mariët Ebbinge
De zus van journalist Mariët Ebbinge is een vrouw met een verstandelijke beperking; ze heeft het syndroon van Down. Mariët is haar mentor en nauw betrokken bij de zorg van haar zus. In haar blogs schrijf ze over haar ervaringen met haar zus en over alle veranderingen in de zorg waarmee haar zus te maken krijgt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.