Schuldenaren hebben veiligheid nodig

Armoede is een financieel probleem. Maar het is ook eenzaamheid, een laag zelfbeeld en ongezond leven. Roeland van Geuns, lector Armoede en Interventies bij de Hogeschool van Amsterdam. ‘Je moet mensen geen verantwoordelijkheid geven die ze niet aankunnen.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
'Je moet mensen geen verantwoordelijkheid geven die ze niet aankunnen.'

Roeland van Geuns: ‘Het grote antwoord op de vraag “Wat werkt?” is: een hoger inkomen. De meest effectieve interventie om mensen uit de armoede en schulden te halen, is betaald werk boven het minimumniveau en een grote mate van zekerheid van werk en inkomen. Het kleinere, op de persoon gerichte antwoord op “Wat werkt?” is: stabiliteit. Ervoor zorgen dat er geen permanente bedreiging is van de zekerheid over het inkomen per maand. Dat deurwaarders en incassobureaus niet voortdurend aan de deur staan te rammelen.

Werk is een belangrijke oplossing, maar niet zaligmakend. Omdat veel mensen niet in staat zijn een

0
230

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.