Samenwerken van welzijn en zorg: ‘we willen echt hetzelfde’

Een late vijftiger, net ontslagen uit de verslavingskliniek, meldt zich bij een buurtvoorziening. Wat doe je als organisaties, bij wie je over zijn situatie te rade wil gaan, de boot afhouden?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Vaste bezoekers van het Huis van de Wijk in Rotterdam- IJsselmonde herkennen hem al: Bart Steegman, achterin de vijftig en nieuw in de wijk. Hij vraagt hulp bij het op orde krijgen van zijn financiën. Sjaak Huizer staat hem te woord. Wat blijkt: de man zat jaren in een verslavingskliniek en is onlangs uitbehandeld verklaard ‘wegens gebrek aan motivatie’. Het Wmo-loket verwees hem naar het wijkteam, maar daar raadden ze hem aan om eerst zijn schulden weg te werken. Gewend dat hulpverleners voor hem besluiten, vertelt hij het verhaal gedwee, alsof het over een ander gaat. Het kost Sjaak

0
17

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.