Relationeel werken: Trouw zijn aan sociaal overbodigen

Stichting Presentie en Zorg+ Welzijn beschreven de afgelopen maanden het wezen van relationeel werken. Presentiegrondlegger Andries Baart rondt de serie af. ‘Het is het ultieme criterium van relationeel werken: de afhankelijkheid van elkaar te verkiezen boven de verdeeldheid.’
Berend Vonk

Wie zich informeert over de opkomst van het populisme kan het weten: mensen zijn boos, teleurgesteld, zonder vertrouwen en vaak rancuneus. Het moge van alle tijden zijn, zoals sommigen beweren, de afgelopen jaren heeft het in elk geval grote vormen aangenomen en populistische politici spinnen er garen bij. Toen Trump opkwam, en vooralsnog stommelend, steggelend en struikelend voorthobbelt, werd gewezen op economische oorzaken. Zoals in de zogeheten rosty states: de eens zo beroemde en gewaardeerde industriegebieden waar de fabrieken inmiddels zijn gesloten, de treinen stilstaan en al het leven uit de dorpen en steden is weggesijpeld.

Het bestaan is de

1
699

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder