Redactioneel: Regels

In het novembernummer zei advocaat Tim Robbe dat professionals in het sociaal domein zich ‘absoluut’ juridisch moeten bijscholen. ‘Niet iedereen hoeft expert te worden, maar juridische kennis hoort bij je professionaliteit.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Ik vermoed dat wanneer aan die professionals gevraagd zou worden of het woord ‘regels’ in eerste reflex positieve dan wel negatieve gevoelens bij hen oproept, een groot deel negatief zou antwoorden. Regels zijn hooguit een noodzakelijk kwaad. En de vraag hoe we op een creatieve manier met de regels kunnen omgaan, is inmiddels een klassieker.

Op bijeenkomsten over het sociaal domein zijn regels vaak het einde van een goed gesprek. Dat mag niet; dat kan niet; ik zou wel willen, maar… Waarna deelnemers mij net te snel zich in hun vermeende machteloosheid wentelen.

Toch opvallend. Regels kun je ook zien

0
20

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
20
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.