Redactioneel: Vormen van communicatie

Het is toeval, maar dit nummer lijkt wel een themanummer over speciale vormen van communicatie. In verschillende artikelen komen mensen aan het woord die op een bijzondere manier contact maken met verschillende doelgroepen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0151-8/MediaObjects/41188_2018_151_Fig1_HTML.jpgBewegen in Muziek (BiM) is een methode die muziek en aanraking gebruikt om contact te maken met mensen die zich verbaal moeilijk kunnen uitdrukken. Uitgangspunt van de BiM-werkwijze is dat de deelnemer muziek op het lichaam ervaart. Op pagina 8 kun je lezen hoe begeleider Sandy steeds heel aandachtig kijkt naar de demente ouderen met wie zij werkt. ‘Dat is nodig om lichaamstaal, mimiek en andere reacties goed te kunnen aflezen en erop te in te spelen’, vertelt ze.

Intunen op de non-verbale reacties van de ander, daar weet ook contactclown Toet alles van. Wanneer zij ergens komt voert zij

0
45

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.