Redactioneel: Goed doen voor een ander

Was vroeger alles beter? Er zijn ongetwijfeld ouderen die op die vraag een bevestigend antwoord zullen geven. Maar als je doorvraagt zul je merken dat zij bepaalde facetten van het leven bedoelen, zoals de zorg die mensen voor elkaar hadden en het feit dat het leven rustiger en overzichtelijker was.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0014-3/MediaObjects/41188_2018_14_Fig1_HTML.jpgDat er in hun jonge jaren een vreselijke oorlog woedde en veel mensen arm waren maakte het leven natuurlijk helemaal niet beter.

Maar het is waar dat mensen vroeger eerder bereid waren elkaar te helpen. Het is tegenwoordig nu eenmaal minder vanzelfsprekend om een zieke buurvrouw een pannetje soep te brengen. Tegelijkertijd denk ik dat er nog steeds heel veel mensen zijn die wel oog hebben voor anderen en zich ook daadwerkelijk inspannen om iets voor hun medemens te betekenen.

Edward Molkenboer is een van hen. Hij is de oprichter van de stichting ‘Goed doen voor een ander’. Deze stichting

0
13

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.