Het keukentafelgesprek: Fatimazohra Hadjar (54) werkt met moslimjongeren in Amsterdam

‘Een keukentafel? Probeer die hier maar eens in te passen’, zegt Fatimazohra Hadjar lachend als ze haar nauwe keukengangetje in de flat in de Amsterdamse wijk Buitenveldert laat zien. ‘Alles gebeurt hier’, met een gebaar naar een vol bureau in de zonnige woonkamer. Comfortabele banken met kleurrijke doeken, thee in mooie kopjes en zelfgebakken koek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hadjar houdt van warmte. Dat is wellicht de reden waarom zoveel moslimjongeren bij haar aankloppen met hun zorgen. ‘Ik ben geen officiële jongerenwerker. Ik heb kinderpsychologie en een toeristische opleiding gedaan, maar werk al vele jaren in de wijk.’ Met haar stichting Think-KABIR, genoemd naar een islamitische Indiase protestdichter, biedt ze trainingen en bemiddeling voor migranten in achterstandsposities. ‘Ik had een kantoor in Slotervaart, maar werk tegenwoordig vanuit huis. Vrouwen mogen me hier bezoeken, maar jongeren niet, die bezoek ik zelf. Het is toch een risicovol vak, je moet ergens werk en privé scheiden. Negentig procent van mensen die bij

0
53

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.