Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pasklaar: Woordspel

Op zoek naar leuke, passende activiteiten voor je cliënten? De activiteitenkaarten van Pasklaar kunnen je hierbij helpen en inspireren. Pasklaar biedt online keuze uit meer dan 700 creatieve, recreatieve of educatieve activiteitenkaarten. De activiteiten zijn onderverdeeld in tien rubrieken. De kaarten zijn geschreven door collega-activiteitenbegeleiders en zijn daardoor zeer praktisch, overzichtelijk en eenvoudig toe te passen in de praktijk. Vakblad Dagbesteding publiceert elke maand een andere kaart.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0031-2/MediaObjects/41188_2018_31_Fig1_HTML.jpgHet is altijd gezellig om een spel te spelen met je cliënten. Bij dit woordspel gaat het niet om het winnen maar om de variatie in de activiteit. De vragen stimuleren niet alleen het cognitieve vermogen, maar nodigen ook uit om samen liedjes te zingen, herinneringen aan vroeger op te halen of over actuele gebeurtenissen in gesprek te gaan.

Doelgroep

Dit spel is bedoeld voor ouderen en ouderen in een

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.