Pasklaar: Woordspel

Op zoek naar leuke, passende activiteiten voor je cliënten? De activiteitenkaarten van Pasklaar kunnen je hierbij helpen en inspireren. Pasklaar biedt online keuze uit meer dan 700 creatieve, recreatieve of educatieve activiteitenkaarten. De activiteiten zijn onderverdeeld in tien rubrieken. De kaarten zijn geschreven door collega-activiteitenbegeleiders en zijn daardoor zeer praktisch, overzichtelijk en eenvoudig toe te passen in de praktijk. Vakblad Dagbesteding publiceert elke maand een andere kaart.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0031-2/MediaObjects/41188_2018_31_Fig1_HTML.jpgHet is altijd gezellig om een spel te spelen met je cliënten. Bij dit woordspel gaat het niet om het winnen maar om de variatie in de activiteit. De vragen stimuleren niet alleen het cognitieve vermogen, maar nodigen ook uit om samen liedjes te zingen, herinneringen aan vroeger op te halen of over actuele gebeurtenissen in gesprek te gaan.

Doelgroep

Dit spel is bedoeld voor ouderen en ouderen in een beginnend stadium van dementie, bijvoorbeeld deelnemers aan een groepsverzorging/ dagopvang. De deelnemers moeten in staat zijn open vragen te beantwoorden.

Wat is het doel?

Met dit woordspel doe je een

0
26

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.