Pasklaar in de praktijk: Een schoteltje met een persoonlijk tintje

Een creatieve activiteit doet het altijd goed bij ons op de dagbesteding. Vooral tekenen en schilderen vinden de meeste bezoekers leuk. Maar deze keer wil ik eens iets anders. Daarom heb ik besloten om schoteltjes te gaan beschilderen met speciale stiften.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0144-7/MediaObjects/41188_2018_144_Fig1_HTML.jpgAls ik aan het begin van de middag uitleg wat we gaan doen reageren de cliënten erg afwachtend, bijna onzeker. Ze maken opmerkingen als ‘Hoe moet dat dan?’ en ‘Dat is niets voor mij, ik denk niet dat ik dat kan.’ Hoe krijg ik ze zover dat ze toch meedoen?

Een van onze cliënten is erg creatief en heeft vroeger verschillende hobby’s op dit vlak gehad. Zij vindt als eerste de moed om te beginnen. Haar enthousiasme werkt gelukkig aanstekelijk. Wanneer de cliënten bij haar de eerste resultaten zien, worden zij geprikkeld om het ook te proberen. De een na

0
29

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.