Ouderen in een rockband, popkoor of jazzorkest

Ouderen die in een rockband spelen of hiphop dansen. Die zingen in een popkoor of in een jazzorkest spelen. Een Brei Atelier dat modeaccessoires maakt voor de Bijenkorf. Zorginstelling Florence in Den Haag maakt het allemaal mogelijk. Het project Florence Actief heeft tot doel mensen van zestig jaar en ouder gelukkiger, vitaler en gezonder te maken.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0003-6/MediaObjects/41188_2018_3_Fig1_HTML.jpgSommige ouderen stonden met hun rockband op Parkpop, het grootste gratis popfestival van Nederland. Anderen schoven bij RTL Late Night aan om te vertellen waarom zij aan hiphop deden. Weer een ander zag haar eigen creatie liggen in een vitrine van de Bijenkorf. Diverse 60-plussers die meedoen aan de activiteiten die zorgorganisatie Florence organiseert, hebben zichzelf en hun talenten al een breed publiek kunnen laten zien. ‘Toewerken naar een doel is een belangrijk uitgangspunt van de activiteiten’, zegt Martin Oosterheert. Hij is kwartiermaker Label Actief bij Florence. Dat betekent onder andere dat hij in de gaten houdt aan welke activiteiten

0
30

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.