Onderzoek: Hoe help je mensen met verward gedrag in de wijk?

Sociaal werkers krijgen steeds vaker te maken met verwarde mensen in de wijk. Hoe kunnen zij die het beste helpen? ‘Het gaat om anders zorg verlenen, en dat is niet hetzelfde als de zorg anders organiseren.'

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Hermen Loonstra en Williene Blokland van de Christelijke Hogeschool Ede voerden hun afstudeeronderzoek uit in opdracht van het Schakel- team Personen met Verward Gedrag.

Wat hield de opdracht in?

‘Het Schakelteam is sinds eind 2016 de opvolger van het Aanjaagteam dat minister Schippers had aangesteld. Het Schakelteam ontwikkelt nu door en werkt met negen bouwstenen. Eén daarvan is vroegsignale- ring en preventie, en daar heeft ons onderzoek zich op gericht. Wij hebben signalen en signaleerders in kaart gebracht en han- delingsperspectieven van sociaal werkers in de wijk onderzocht. Het onderzoek bestond onder andere uit gesprekken met bemoeizorgers en generalisten uit

0
167

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.