Olga Commandeur ‘live’ op de muur

Bewegen, snoezelen of een wandeling door het bos. Je hoeft er niet voor naar buiten, want met de Qwiek.up wordt alles levensgroot geprojecteerd op muren en plafonds. Ook voor mensen die op bed liggen valt er van alles te beleven. Medewerkers van Pleyade Tertzio in Elst zetten dit mobiele apparaat in om mensen in beweging te krijgen, rust te creëren of tot een gesprek te komen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41188-018-0167-0/MediaObjects/41188_2018_167_Fig1_HTML.jpg

De armen gaan de lucht in en grijpen om beurten naar de appels in de denkbeeldige appelboom. Bijna alle twaalf aanwezige bewoners van de somatische afdeling van Pleyade Tertzio in Elst doen mee met de gymoefeningen. Voor de groep staat geen fysiotherapeut, maar Olga Commandeur, vitaliteitscoach, oud-Olympisch atlete én bekend van televisie. Niet in levenden lijve, maar levensgroot geprojecteerd op een witte muur.

Met genoegen ziet activiteitenbegeleidster Jean Gillissen dat bijna iedereen in zijn rolstoel in beweging is gekomen. Zelfs de mevrouw die vooraf nog zei niet te kunnen bewegen en daarom niet mee kon doen, heft haar armen hoog

0
18

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.