Niets leuker dan producten aan de man brengen

Blind of slechtziend zijn en toch meedoen aan de digitale maatschappij. Het lukt in Echten, waar cliënten van de dagbesteding van expertisecentrum Koninklijke Visio een webwinkel runnen. 'De ontwikkeling van digitale vaardigheden vergroot de wereld van de cliënten', zegt begeleidster Katinka van der Molen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Wie een kijkje neemt in de webwinkel Kunst & Cadeau ziet een vrolijke site met allerlei kunstzinnige producten, die met de hand zijn gemaakt door mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Ze zijn allemaal actief bij de dagbesteding van Visio, waar in diverse ateliers producten worden gemaakt van hout, handgeweven stof en keramiek, of tekeningen en schilderijen worden vervaardigd. Dat is op zich niet uniek, zou je zeggen, want in verschillende plaatsen in ons land kun je prachtige spullen kopen die gemaakt zijn door mensen met een beperking. Het bijzondere aan deze webwinkel is echter dat cliënten met een

0
53

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.