Niet de zorg, maar het welzijn is leidend

Wat gebeurt er met de kwaliteit van je begeleiding als je daadwerkelijk het welzijn van je cliënten centraal stelt? Bij woonzorgcentrum De Oude Pastorie in Huizen zijn ze dat aan het onderzoeken. Met behulp van de methode Doodle-Me proberen medewerkers erachter te komen wat er echt toe doet voor een bewoner. ‘Dat werkt beter dan er alleen maar naar te vragen in een intakegesprek.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Goedemorgen allemaal!’, begroet coördinator dagbesteding Joke Kelderman de ouderen in de serre van het particuliere woonzorgcentrum De Oude Pastorie. ‘Had u gezien dat er koffie en thee klaarstaat? Pakt u dat gerust, hoor. Of moet u nuchter blijven?’ ‘Ja, helaas wel’, antwoordt een verzorgde grijze dame. ‘Maar na het bloedprikken lust ik wel een bakkie, hoor!’ Joke knikt begrijpend. Ze legt de tijdschriften op de grote leestafel even recht en verplaatst een grote schaal met fruit. Dan loopt ze door naar een van de twee huiskamers op de begane grond, waar een groep bewoners onder leiding van een medewerker dagbesteding

0
28

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.