Natuur verhoogt welzijn van ouderen

Ouderen die regelmatig met de natuur in contact komen voelen zich mentaal en fysiek beter, zo blijkt uit onderzoek. Wat kun je doen om je cliënten te laten genieten van activiteiten in het groen? Naar buiten gaan is natuurlijk de meest voor de hand liggende manier, maar je kunt de natuur ook in huis halen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Anneloes van der Wekken is activiteitenbegeleidster bij verpleeghuis Cornelia in Zierikzee. Ze vertelt dat op haar afdeling hoog op de agenda staat om naar buiten te gaan met de bewoners. ‘Met mooi weer gaan we bijvoorbeeld lekker met z’n allen op het terras zitten. Ook gaan we vaak aan de slag in de moestuin en trekken bewoners er regelmatig opuit op een duofiets, samen met vrijwilligers, familieleden of stagiairs. Verder wandelen we veel, bijvoorbeeld in het bos. Eens per jaar organiseren we zelfs een wandeldriedaagse, altijd een groot succes! De mensen die zelf kunnen lopen gaan te voet, de bewoners

0
41

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.