Liesbeth Huyzer: De eerste die gebeld wordt bij overlast

De politie is in de participatiesamenleving een logische partner van zorg en welzijn. Vindt Liesbeth Huyzer. ‘We hebben echt een 24 uursopvang nodig waar mensen die even de weg kwijt zijn naartoe gebracht kunnen worden.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Liesbeth Huyzer, lid van de korpsleiding van de politie, heeft net een huis gekocht. Op een terrein waar voorheen een zorginstelling gevestigd was. Ontstaan in de jaren dertig, grote paviljoenen, in de natuur. ‘Dat is wat we als maatschappij deden. We zonderden tot voor kort mensen met beperkingen af. We wilden er het liefst niet mee worden geconfronteerd.’ Het staat Huyzer persoonlijk tegen. ‘Ieder mens doet er toe in de samenleving. Ieder mens mag daarin zijn plek innemen. Dat is voor mij heel bepalend. Ik vind de participatiesamenleving een mooi idee, en ik vind dat de politie daaraan moet bijdragen.’

0
129

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

0
129
Piet-Hein Peeters
Piet-Hein Peeters is journalist. Hij was van 2014 tot 2018 hoofdredacteur van het maandblad Zorg+Welzijn. Hij publiceerde onder meer de boeken ‘Onder het mom van zelfredzaamheid’ (met Cindy Cloïn) en ‘Verwarde personen zijn het probleem niet’. Hij werkt daarnaast als gespreksleider en is bijvoorbeeld dagvoorzitter bij de congressen van Zorg+Welzijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.